Ouderbijdrage

In tegenstelling tot vele andere basisscholen is de Eerste Leidse Schoolvereniging (E.L.S.) een vereniging.  De E.L.S. is opgericht in 1920 door Leidse burgers die ontevreden waren over de kwaliteit van het toenmalige openbare onderwijs. In 1922  werd vanuit de E.L.S. de school gesticht die dezelfde naam draagt.

De grondslag van de school is neutraal: dat wil zeggen niet gebonden aan enige godsdienstige, maatschappelijke of levensbeschouwelijke stroming. De E.L.S. staat al meer dan 90 jaar voor goed en gedegen onderwijs, met als uitgangspunt een goede basis te leggen voor latere academisch vorming. Zij heeft daarbij veel aandacht voor de ontwikkelingen van ieder individueel kind. Prioriteit is altijd gebleven: goed leren lezen, spellen, schrijven en rekenen.

Leden van de E.L.S. zijn ouders, pleegouders of voogden van leerlingen. Het hoogste orgaan van de vereniging, de Algemene Ledenvergadering (ALV), dat in ieder geval twee maal per jaar bijeenkomt heeft onder andere de volgende taken:

• Vaststellen visie (zie bijlage) en strategisch beleid
    • Vaststellen begroting en jaarrekening
    • Benoeming en ontslag bestuur en commissie van toezicht
    • Verantwoording bestuur en commissie van toezicht

Op deze wijze zijn de leden direct betrokken bij het vaststellen van de kaders waarbinnen bestuur en directie de vereniging en de school moeten leiden.

Het bestuur nodigt u uit om door middel van het invullen van een inschrijfformulier, te verkrijgen bij de administratie, lid te worden van de E.L.S. en in het ledenregister ingeschreven te worden. Het lidmaatschap is persoonlijk. U kunt natuurlijk ook beiden lid worden. Kosten van het lidmaatschap zijn een eenmalig entreegeld van € 75,-. En een jaarlijkse contributie van € 18,- per lid.

Naast de contributie die u als lid moet betalen, verzoeken wij u jaarlijks om een vrijwillige ouderbijdrage. Vanuit deze (private) middelen betaalt de vereniging voor de school de kosten die voortkomen uit de door de Algemene Ledenvergadering gemaakte keuzes zoals:

• Klassen met gemiddeld 25 leerlingen
    • Vakdocenten voor muziek en lichamelijke opvoeding
    • Extra zorgfaciliteiten
    • Tussenschoolse opvang

Voor vragen over de vereniging kunt u zich te allen tijde richten tot de secretaris van ons bestuur via secretaris@eersteleidseschool.nl.

IBAN: NL13ABNA 0566143348

1. Herfstvakantie