Groene Schoolplein

Op vrijdag 20 maart 2016 maken het groene schoolplein van de ELS klaar voor de lente. We houden voorjaarsschoonmaak op het plein. We leggen een moestuin aan, timmeren de plantenbakken en hangen nieuwe nestkastjes op.
    Ben je niet zo van het buitenwerk. Meld je dan aan voor het maken van natuureducatie spellen voor het groene schoolplein. Dit doen we op zaterdagochtend 21 maart. Memory van de bladeren die de kinderen op het schoolplein hebben gevonden. We maken een planten zoekboek, een natuurinspecteurs set en nog veel meer. Ook maken we kisten om alles mooi in op te bergen. Alle spullen en ideeën zijn er. We zoeken alleen nog mensen die van knutselen houden.
    Meld je aan via nldoet. en help mee.

Het voorjaar komt er weer aan! Op het schoolplein zijn de eerste tekenen al te zien. Dit voorjaar gaan we de seizoenentuin inrichten. Daarvoor vragen we graag jullie hulp. Dat kan op verschillende manieren. Kom  helpen de seizoenentuin te maken. Of schenk overtollig tuingereedschap aan de ELS. En wil je meer betrokken zijn bij de groene schoolpleinen? Meld je dan aan voor het tuinteam!

Tuingereedschap gezocht

Een groot deel van de seizoenentuin is straks een groenten- en fruittuin. Leerlingen krijgen een actieve rol: zelf zaaien en/of planten, onderhouden en uiteindelijk de vruchten plukken! Hiervoor hebben we extra tuingereedschap nodig. Heb je onlangs nieuw gereedschap gekocht of gekregen en en het oude nog niet weggegooid? Of gebruik je je tuingereedschap niet? De ELS kan het goed gebruiken! De school is nog op zoek naar:

• 2 kruiwagens
    • 4 schoppen
    • 4 harken
    • 2 schoffels
    • 2 heggenscharen
    • snoeischaren
    • klein handgereedschap, zoals kleine harken, kleine scheppen en kleine schoffels
    • plastic kastjes om te zaaien en kiemen

Tuinteam

Heb je (licht)groene vingers en wil je die inzetten voor het onderhoud van het plein? Meld je dan aan voor het tuinteam! Mail naar psnelderwaard@hotmail.com.

Alvast bedankt!

De groene schoolpleincommissie

Tuinvogeltelling

Georganiseerd door stichting vogelbescherming zijn tuinvogeltelling daggen van start gegaan. Scholen kunnen daar twee weken aan deelnemen. Ook de ELS heeft zich aangemeld en afgelopen vrijdag hebben groepen 6a, 6b en 7b geïnventariseerd wat er aan soorten op en rond het  schoolplein bevind.  Door super enthousiaste deelnemers, resulteerde het in 17 verschillende soorten. Volgende week vrijdag wordt het nog één keer herhalen. Daarna zal er overzicht gemaakt worden.

CIMG3040 CIMG3035 CIMG3043

November storm

Door de November storm geholpen, hebben de kinderen op de PC Hooft nu ook een klimboom.

WP_000253

Rabobank Wensenfondsrabo top

Beste ouders,

Met veel trots kunnen we melden dat ons Groene Schoolplein idee voor een buitenleskring aan de Vondellaan gehonoreerd  is door het Rabobank Wensenfonds 2013. Door middel van de buitenleskring willen we een plek creëren waar de kinderen in een cirkel kunnen zitten. Om les te krijgen of om gewoon gezellig te kletsen in de pauzes of tijdens hun verblijf bij Wonderland. De bedoeling is dat de hovenier de basis aanbrengt en de kinderen onder deskundige begeleiding de afwerking kunnen ontwerpen en mozaïeken.

bank

Onze dank voor de vele stemmen.

Namens de kinderen van de E.L.S. en Wonderland locatie Vondellaan, Werkgroep groene schoolpleinen E.L.S.

WP_000195

Zoekt uw bedrijf nog een goed doel?

Uw bedrijf kan ons project steunen met bijvoorbeeld advies, spullen of een andere bijdrage.

Eén van de manieren waarop we geld willen inzamelen is sponsoring. Veel bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid invulling te geven. Werkt u bij zo’n bedrijf? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Dan is dit de kans om hier concreet gestalte aan te geven.

• Uw bedrijf kan bijvoorbeeld een dag aan het werk op het plein.
    • Of kan in natura helpen door materialen doneren.
    • Of geld investeren, goede doelen zijn immers aftrekbaar van de belasting…
    • Of ons helpen met het elders zoeken van financiering.
    • Of… op een andere manier invulling geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid.

Heeft u een goed idee voor een bijdrage van uw bedrijf? Laat het ons weten! Contactgegevens.

Peter Snelderwaard

0621288070; psnelderwaard@hotmail.com