De eerste weken in groep 3/4

De eerste drie weken zitten er op. We hebben een hele gezellige klas met lieve kinderen. Drie keer per week gaan de kinderen van groep 3 met juf van der Voet naar het klaslokaal van groep groen. Dat is onze instroomgroep, maar die kinderen zijn er nog niet en dat geeft ons mooi de gelegenheid om daar te werken en te leren. En als we hard gewerkt hebben, oefenen en spelen we in de hoeken. Zo is er een schrijfhoek waarin we de letters oefenen in het zand, en oefenen we rekenen in het winkeltje. De kinderen in groep 3 kennen al aardig wat woordjes. Sim, kaar, ik, mis.

Ze leren lezen met onze nieuwe methode Lijn 3. Daarin zien we buschauffeur Ben voorbij komen. En in de klas wordt hij geassisteerd door buschauffeur van der Voet.

Juf Oosterbaan blijft met groep 4 in de vaste klas. We leren allemaal nieuwe dingen. Staal spelling kenden we al uit groep 3, en nu komt er elke dag Staal Taal bij. En ook Nieuwsbegrip (vraag ons maar eens iets over Maarten van der Weijden of gamen), geschiedenis, aardrijkskunde… er gaat een wereld voor ons open.

We werken ook veel samen en leren elkaar al steeds beter kennen. Ook hebben we al veel verjaardagen gevierd, mjom mjom.

1. Kerstmusical groep 6

december 19