Blog december 2017

Beste ouder(s), verzorger(s),

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de kerst staat voor de deur. In een paar uur tijd is vorige week de school omgetoverd van sinterklaashuis tot kerststal. Weer een super prestatie van onze ouders van de ouderraad.

Het is voor iedereen een mooie tijd om op school te zijn. Juf Schep, onze muziekleerkracht, heeft van zich laten horen door de kinderen een prachtige sinterklaasrap te laten zingen. Sinterklaas zelf verbaasde iedereen door supersnel op school te zijn met zijn snelle bolide. En natuurlijk de school die als een kameleon meekleurt met alle activiteiten.

Leuk om te weten is dat de school dit jaar jarig is. De school bestaat 95 jaar. Een mooie reden om naast onze vaste partner “Ronald McDonaldhuis” ook de stichting “Jarige Job” te kiezen als goed doel. De stichting “Jarige Job” heeft als doel de kloof tussen arm- en rijke kinderen zoveel mogelijk te dichten en maakt vanuit deze gedachte verjaardagen  mogelijk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De stichting “Jarige Job” trakteert de kinderen van ouders die minder bedeeld zijn op een verjaardagbox van € 35,00. Een verjaardagbox gevuld met: slingers, ballonnen, taartmix, traktaties en natuurlijk cadeautjes.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om deze doelen te voorzien van een mooie donatie.

Leuk is het idee dat kinderen zelf een actie mogen verzinnen. Dat kan bijvoorbeeld lege statiegeldflessen ophalen, koekjes bakken en verkopen of een ”heitje voor een karweitje”. Alles mag, niets moet! Het doel is om € 35,00 per klas op te halen.

Rest mij om jullie allemaal vanuit dit gevoel een mooie kerst toe te wensen en vooral een gezond 2018.

Kerstgroeten,

Ed Bossong