Groep 8 gaat terug naar de prehistorie.

Op maandag 28 augustus verzamelen zich op de P.C Hooftlaan 32 holbewoners op de fiets. Met stralend weer vertrekken we richting Ter aar. Terug naar de prehistorie!

Tijdens een tussenstop in Leimuiden genieten we van de heerlijke broodjes en het drinken van thuis. We gaan op speurtocht in een echt maisdoolhof. De vragen die we moeten beantwoorden vallen niet mee, maar als beloning voor het harde werk ontvangen we allen een ijsje. Daarna het laatste stukje naar onze locatie.

Alle bagage staat bij aankomst al op ons te wachten. Even kort verzamelen en regels bespreken, daarna kamers verdelen en inrichten. Iedereen vindt al snel zijn plekje. Er is nog tijd om even lekker te spelen rond het huis. Zwemmen, klimmen, bootje varen. De kookploeg vertrekt naar de keuken. Het gezamenlijke diner wordt geserveerd. Macaroni met veel groente, sla en komkommer. Er wordt gegeten als echte holbewoners.

’s Avonds doen we spellen in het donker en voor het slapen gaan is er tijd om gezellig met elkaar op de kamers lol te hebben. Rond middernacht is het echt tijd om te gaan slapen.

Op dinsdag is het vroeg opstaan. Ontbijten, zwemspullen inpakken en vertrekken op de fiets. We gaan er een sportieve buitendag van maken. We gaan met z’n allen waterskiën! Hoe stoer is dat! De hele ochtend liggen we in het water. Alle kinderen staan op de waterski’s en doen een poging om te waterskiën. We moedigen elkaar aan. Heel knap hoe we dit als groep doen.

Na een de lunch spelen we de hele middag op het strand. Zwemmen, zandkastelen bouwen en zonnen. Genieten van het weer en elkaar.

Aan het einde van de middag komen er meer juffen langs. We spelen levend stratego terwijl de bbq klaar wordt gezet. Met volle buiken is er in de avond nog een kampvuur en spelen we spellen in het donker. Voor het slapen gaan is het tijd voor de Bingo met obstakels. De prachtigste prijzen vliegen eruit. Het is daarna de hoogste tijd om te gaan slapen.

De woensdag staat in het teken van een ramp. Muizen op de kamers! Dat betekent alle spullen snel inpakken. Kamers goed schoonmaken en maar afwachten of we de avond nog in het huis kunnen.  Het programma voor de dag staat er vast. Met een raar gevoel vertrekken we naar het Archeon. We leren veel over de Romeinse tijd en de Prehistorie. Halverwege de middag gaan we op weg. Maar waar naar toe? Is de stromende regen fietsen we richting Leiden. Druipend komen we aan bij de gymzaal. We slapen de laatste nacht op school! En gelukkig is de muizenplaag door de juffen verzonnen. Snel fietsen parkeren en warm worden in de aula. Onze spullen staan al klaar. We eten pizza en kijken film in de kleuterhal. Dan is het tijd om onze slaapkamer in te richten. Met z’n allen in de nieuwe aula. Gezellig!

We zien de mooiste optredens tijdens de bonte avond en gaan los tijdens de disco. Slaaptijd!

Donderdag moeten we vroeg opstaan. Niemand mag weten dat we op school hebben geslapen. Voor het ontbijt gaan we naar de gymzaal. Broodjes eten en kanjerspellen doen. Dan pakken we de fiets en gaan we boulderen. In de middag doen we het jagers- verzamelaars- ruilhandelsspel. Dan is het echt tijd om naar school te vertrekken. Daar staan ouders en kinderen op ons te wachten. We zijn weer thuis. Wat hebben we genoten van een prachtig kamp.

Bedankt groep 8 voor de fantastische start van het jaar!

Bekijk onderstaande foto’s voor nog meer indrukken en herinneringen van kamp groep 8:

• Blog januari 2019

Beste ouder(s), verzorger(s), Het nieuwe jaar is weer begonnen en naast de goede voornemens staat er ook weer een aantal mooie uitdagingen op de … Lees verder

1. Studiedag 4

januari 21