E.L.S. in televisieprogramma “De Reünie”

Reünie E.L.S. 1972 klas 6

Hopelijk en waarschijnlijk ten overvloede wil ik u en “onze” school met gepaste trots  informeren en attenderen op het onderstaande.

De rijke historie van de ELS zal u als directeur zeker bekend zijn en ook in het huidige lustrum jaar (95) zal daar ongetwijfeld enige aandacht aan gegeven zijn / worden.

Misschien is het in dit kader leuk om  te weten dat de ELS binnenkort weer in de aandacht zal staan bij de Nederlandse televisie.

De jubileum klas van 1972, zij die de grote tent op het schoolplein aan het Noordeinde kleur en fleur hebben gegeven, de telgen van het grootste ELS lustrum ooit, komen weer voor het voetlicht.

De klas die ook in 1972 voor de Televisie verscheen in het AVRO programma Boeket van oud leerlingen Kees Brusse en Fred Oster ( Ja, die van de marmotten ), gaan het nog eens overdoen.

Kwaliteit van onderwijs en vorming zijn kernwoorden voor leerlingen uit die tijd. De ELS periode is als een positieve herinnering onuitwisbaar. Maar wat hebben zij gedaan?

Wie zijn slogan horen wij nog wekelijks? Wie komt met regelmaat op de tv met muzikaal talent? Wie is de Bond-girl van de klas en Wie is de Prof. Dr. met een eigen leerstoel?

Het programma heeft leuke wetenswaardigheden en anekdotes afgewisseld met veel beeldmateriaal. Maar ook aandacht voor Paul Bodoux , die twee keer onze leraar was, in klas 4 en klas 6. Hij heeft veel tijd gestoken in de voorbereiding , maar heeft de opnamedag helaas niet meer mogen meemaken.

Klas 6 van de Eerste Leidse Schoolvereniging van 1972 in :

DE REÜNIE             kro/ncrv televisie

Zondag 11 juni 2017            20.20 uur            NPO.1.

Mede namens mijn klasgenoten,

Met vriendelijke groet, Steph T.J. Bergers