Huiswerk nakijken in groep 5….een groepsgebeuren

  Elke vrijdag krijgen de kinderen in groep 5 rekenwerk mee om thuis te maken voor de volgende vrijdag. Veel ouders vragen hoe dit wordt nagekeken. Welnu een “kijkje in de keuken”.20161028_090102

  De kinderen bespreken met elkaar in hun eigen groep het rekenwerk dat ze gemaakt hebben. Ze vergelijken de antwoorden die ze hebben opgeschreven en bespreken op welke manier het antwoord op een som gevonden is. Als de antwoorden niet overeenkomen gaan de kinderen dit met elkaar bespreken. Zo komen verschillende werkwijzen en “theorie├źn” aan de orde.┬áVervolgens krijgen de kinderen de antwoorden op een antwoordenblad en gaan ze de sommen echt nakijken. Wie o wie heeft het goed uitgedacht…..

  Zo leren de kinderen veel van elkaar.

  Bekijk de foto’s

   

  Activiteiten

  1. Zomervakantie

   juli 17 - augustus 30

  > Bekijk de agenda