Kerstdiner 2015

  cropped-kerst_header.jpgWoensdagavond 16 december schuiven alle kinderen weer aan voor het jaarlijkse kerstdiner, een heel feest!  De klassen worden nog mooier gemaakt en voor de kinderen wordt er door de ouders een prachtig diner geserveerd. Ook de kinderen zien er elk jaar weer prachtig uit!

  U als ouder/verzorger wordt tijdens het kerstdiner van harte uitgenodigd in de aula van de school voor de jaarlijkse kerstborrel, verzorgd door de ouderraad. Een drankje en een hapje staan voor u klaar. En natuurlijk ons jaarlijkse goede doel. Hieronder leest u daar meer over.

  Tijdens deze borrel kunt u persoonlijk kennismaken met de nieuwe directeur, Ed Bossong.

  ed

  Goed doel kerstborrel: vluchtelingenonderwijs in Leiden
   
  In de noodopvanglocatie van het COA aan de Wassenaarseweg verblijven op dit moment 27 kinderen in de basisschoolleeftijd die wachten op onderwijs. De gemeente Leiden heeft aan PROO Leiden de opdracht gegeven om het onderwijs zo snel mogelijk te regelen. Er worden nu docenten aangetrokken met een speciale bevoegdheid om les te geven (NT2 Leraren). Als het goed is starten er volgende week twee of drie klassen in een schoolgebouw van PROO Leiden. Het zijn op dit moment deze 27 kinderen, maar zodra de gezinnen een stap verder zijn in de asielprocedure verhuizen ze naar een andere opvanglocatie, en komen er weer nieuwe. Voor leerkrachten heel lastig, voor de kinderen ook want dat betekent opnieuw verhuizen en afscheid nemen na een vaak al traumatische periode. 
   
  Ieder kind heeft recht op onderwijs en veel van deze kinderen zijn al maanden niet naar school geweest. Daar kunnen zij niets aan doen. Daarnaast biedt onderwijs ze de mogelijkheid om even weg te zijn uit de stress van elke dag in een opvangvoorziening met veel volwassenen. Op school kan je weer even kind zijn.  
   
  De basisvoorzieningen worden gefinancierd door de overheid en de gemeente, maar er is behoefte aan meer. Volgens de projectleider is er bijvoorbeeld niet genoeg geld voor buitenspelmateriaal bij school. Denk dan aan ballen, loopklossen, springtouwen in diverse grootte, plastic hockeysticks, e.d.
   
  Wij willen met de hele school bijdragen aan het buitenspelplezier van deze groep kinderen, zodat ze weer even kind kunnen zijn! Doet u mee?
   
  Dat kan door eenvoudigweg een borrel te komen drinken in de aula tijdens het kerstdiner van de kinderen (de winst gaat dan naar dit project). Het kan natuurlijk ook door geld te doneren in de trommel die klaarstaat tijdens deze kerstborrel. Een bijdrage in geld geeft de projectleider de mogelijkheid om zo goed mogelijk aan te sluiten bij waar behoefte aan is. Aanvullend staat er misschien buitenspeelgoed bij u in de schuur dat nu niet gebruikt wordt en heel goed kan bijdragen aan het speelplezier van deze kinderen. Om te voorkomen dat we 150 voetballen inzamelen, is het wel handig om even van te voren te checken of het materiaal welkom is en of er bijvoorbeeld al niet teveel voetballen zijn. Dat kan via mail bij Annelies Kanis (moeder van Bram, groep 7 en Cas, groep 5): annelies.kanis@gmail.com. Tijdens de kerstborrel is er een plek waar het materiaal neergelegd kan worden en wij zorgen dat het, net als het geld, bij de projectleider en uiteindelijk de kinderen terechtkomt. 
   
  We hopen volgend jaar ook met de kinderen aandacht te kunnen geven aan dit project en ze hierbij te betrekken – suggesties daarvoor zijn van harte welkom!

  Wij hopen op een zeer geslaagde en gezellige avond, zowel voor de kinderen als voor de ouders! En laten we ons goede doel daarbij niet vergeten: VAN KINDEREN, VOOR KINDEREN !!!!

   

  Activiteiten

  1. Zomervakantie

   juli 17 - augustus 30

  > Bekijk de agenda